Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Uusi tuoteturvallisuuslainsäädäntö voimaan

Uusi tuoteturvallisuuslainsäädäntö tuli voimaan 16.2.2004. Aikaisempi tuoteturvallisuuslaki korvattiin kokonaisuudessaan uudella lailla kulutustavaroiden ja kuluttajapalvelusten turvallisuudesta (75/2004).

Lain soveltamisala laajeni tuoteturvallisuuslakiin verrattuna. Uudessa laissa elinkeinonharjoittajille asetettavat velvoitteet ja seuraamukset kohdistuvat myös sellaisiin palvelun tarjoajiin, jotka luovuttavat tavaroita ja palveluksia kuluttajiin rinnastettavien henkilöiden käytettäväksi. Uuden lain voimaantultua viranomaisilla on mahdollisuus puuttua esimerkiksi leikkipuistojen, uimahallien ja muiden vastaavien tilojen turvallisuusongelmiin niissäkin tapauksissa, joissa tilat ovat kuntien, asunto-osakeyhtiöiden tai muiden voittoa tavoittelemattomien yhteisöjen omistuksessa. Yleishyödyllisten yhdistysten, kuten urheiluseurojen jäsenilleen tarjoamia palveluja laki ei koske, ellei kysymys ole elinkeinotoiminnasta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.