Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Oikeusapuohjaus puhelimitse alkoi

Valtakunnallinen oikeudellinen puhelinpalvelukokeilu on aloittanut toimintansa ja jatkuu vuoden 2006 loppuun saakka. Puhelinpalvelussa ei anneta vastauksia oikeudellisiin ongelmiin, vaan ohjataan kysyjää eteenpäin asian selvittämisessä. Puhelimeen vastaavat oikeusaputoimistojen kokeneet sihteerit.

Onko sinulla jokin oikeudellinen ongelma, johon etsit ratkaisua?
Mihin tahoon asian hoitamiseksi kannattaa ensin olla yhteydessä? Kuinka kiire asialla on?
Mistä saa oikeudellista apua ja mitä se maksaa?

Kokeilulla pyritään siihen, että ihmiset löytävät apua oikeudellisiin ongelmiinsa ajoissa - ennen kuin ne kehittyvät vaikeiksi hallita. Neuvojan kanssa voi pohtia, onko syytä kääntyä lakimiehen puoleen vai voiko jokin viranomainen tai muu taho olla avuksi. Puhelimessa kerrotaan, mistä asiasta löytyy lisätietoa ja esimerkiksi sen hoitamista helpottavia lomakkeita.

Oikeusapuohjausta antava valtakunnallinen palvelupuhelin on 0100 86200. Numero vastaa maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 15.00.

Ruotsinkielistä neuvontaa annetaan numerosta 0100 86201 maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 12.00.

Puhelun hinta on 6 senttiä minuutilta. Lisäksi peritään paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu.

Oikeusapuohjausta annetaan myös pohjoissaameksi tiistaisin klo 10 - 11 numerosta 010 366 1645. Puhelusta peritään sama hinta kuin muistakin oikeusaputoimistoon soitettavista puheluista.

Myös verkkosivut on avattu

Samaan aikaan puhelinpalvelun kanssa on avattu verkkosivut, joille on koottu oikeudellista perustietoa sekä tietoa viranomaisista ja järjestöistä, jotka auttavat oikeudellisissa ongelmissa.

Sivut löytyvät osoitteesta www.oikeus.fi/32506.htm, ruotsiksi osoitteesta www.oikeus.fi/32507.htm.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.