Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Huviveneiden turvallisuutta ja ympäristöominaisuuksia kohennetaan uudella lailla ja asetuksella

Lokakuun alussa voimaan tulleeseen ns. huvivenelakiin on koottu huviveneille ja vesiskoottereille asetettavia teknisiä vaatimuksia. Myös veneiden moottorien pakokaasuja ja melupäästöjä on rajoitettu. Hallitus on antanut myös lakia täydentävän asetuksen.

Uusi "huvivenelaki" (621/2005) koskee huviveneiden ja vesiskootterien lisäksi keskeneräisiä huviveneitä, veneen moottoreita ja varusteita. Sen piiriin kuuluvat myös sellaiset veneet ja moottorit, joihin on tehty merkittäviä muutoksia.

Samanaikaisesti lain kanssa tuli voimaan torstaina 15. syyskuuta annettu lakia tarkentava valtioneuvoston asetus (748/2005). Asetus sisältää tarkempia määräyksiä lain alaan kuuluville tuotteille asetettavista vaatimuksista ja vaatimuksenmukaisuuden arvioinnista.

Asetuksella pannaan osaltaan täytäntöön EU:n huvivenedirektiivin 94/25/EY muutokset (2003/44/EY). Huviveneiksi lasketaan 2,5 - 24 metrin pituiset veneet, jotka on tarkoitettu urheiluun tai muuhun vapaa-ajankäyttöön.

Laki ja asetus tulivat voimaan 1.10.2005.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.