Yritysten perintäkuluille katto toukokuun 2022 alusta

Yrityssaatavien perintäkuluja rajoitetaan pysyvästi, kun saatavien perinnästä annetun lain muutokset tulevat voimaan toukokuussa.

Koronavirusepidemian taloudellisia vaikutuksia lieventänyt väliaikainen sääntely korvataan pysyvällä sääntelyllä siitä, minkälaisista ja kuinka monesta perintätoimesta yritysvelalliselta saa vaatia korvauksen. Samalla yksittäisistä perintätoimista veloitettavien kulujen ja velallisen kokonaiskuluvastuun enimmäismäärää rajoitetaan. Säännökset koskevat yrityksiltä perittävien saatavien lisäksi esimerkiksi asunto-osakeyhtiöiltä ja yhdistyksiltä perittävien saatavien perintää.

Yritysvelallisille turvataan riittävä aika huomautusten tai maksusuorituksen tekemiseen ennen mahdollisia seuraavia maksullisia perintätoimia tai tratan protestointia. Lisäksi mahdollisuus sähköisten perintäkirjeiden käyttämiseen laajenee niin kuluttaja- kuin yrityssaatavien perinnässä.

Ks. Perintälaki, https://finlex.fi/fi/laki/alkup/1999/19990513

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.