Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Kaikki tullataan 1.7. alkaen – enintään 150 euron arvoiset tavarat voi ilmoittaa vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoituksella

Heinäkuusta 2021 alkaen kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat lähetykset pitää tullata ja niistä on maksettava arvonlisävero. Heinäkuusta alkaen otettiin käyttöön uusi vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoitus, jonka voi antaa enintään 150 euron arvoisista tavaralähetyksistä. Ilmoituksessa asiakkaan tarvitsee ilmoittaa vähemmän tietoja kuin vakiomuotoisessa tuonnin tulli-ilmoituksessa.

Vähäarvoisen tavaran tuonnin tulli-ilmoitus

Tulliselvityspalvelussa sekä Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa voi 1.7.2021 alkaen valita lähetyksen kokonaisarvon, kun alat tehdä uutta tulli-ilmoitusta. Kun ilmoitat kokonaisarvoksi enintään 150 euroa, palvelu ohjaa sinut tekemään vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoitusta.

Sanoma-asiakkaat käyttävät enintään 150 euron tavaroiden ilmoittamiseen vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoitussanomaa (FI485A).

Milloin vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoitusta voi käyttää?

Voit antaa vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoituksen, kun lähetyksen arvo on enintään 150 euroa.

Et voi kuitenkaan käyttää vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoitusta seuraavissa tapauksissa:

- Tavarat ovat kieltojen, rajoitusten tai valmisteverojen alaisia. Käytä sen sijaan vakiomuotoista tuonnin tulli-ilmoitusta.
- Tavarat tuodaan EU:n verorajan yli. Käytä sen sijaan verorajailmoitusta, eli vakiomuotoista tuonnin tulli-ilmoitusta EU-maasta tuotavalle unionitavaralle.

Vähäarvoiset tavarat voi kuitenkin aina ilmoittaa myös vakiomuotoisella tuonnin tulli-ilmoituksella.

Aiemmin vähäarvoisilla tavaroilla on tarkoitettu enintään 22 euron arvoisia tavaralähetyksiä, joista ei ole tarvinnut antaa erillistä sähköistä tuonnin tulli-ilmoitusta. 1.7.2021 alkaen myös tällaiset EU:n ulkopuolelta tulevat lähetykset on tullattava. Muutos koskee myös EU:n ulkopuolelta tuotavia lehtiä.

Enintään 22 euron lähetysten tuontitullauksiin myönnetyt yksinkertaistukset päättyvät

Tulli on myöntänyt aiemmin yksinkertaistuslupia enintään 22 euron tavaroiden tuontitullauksiin, jossa on käytetty muuta asiakirjaa kuin tuonnin tulli-ilmoitusta. Kaikkien näiden lupien voimassaolo päättyi 30.6.2021.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.