Kansalaista kiinnostavat lait ja asetukset löytyvät nyt helposti myös Suomi.fi:stä

Mitä laeissa säädetään adoptiosta, entä siviilipalveluksesta? Kansalaisille keskeiset lait ja asetukset löytyvät nyt julkishallinnon Suomi.fi-portaalista. Eri aihealueisiin liittyvät lait on koottu aihealueen pääsivulta löytyvän linkin taakse. Näin palvelun käyttäjä pystyy helposti löytämään esimerkiksi kaikki asuminen ja perhe -aiheeseen liittyvät lait. A-Ö-hakemistosta lakeja voi hakea asioiden mukaan, esimerkiksi ajoneuvot, rikokset. Lait löytyvät myös vapaasanahaun kautta.

Suomi.fi-portaaliin on poimittu oikeusministeriön Finlex-säädöstietopankin suuresta tietomäärästä vain kansalaisia kiinnostavat ajantasaiset lait ja asetukset. Suomi.fi:ssä näkyvä valikoima sisältää lähes 600 suomen- ja ruotsinkielistä säädöstä ja noin 200 englanninkielistä säädöstä.

Kaikki suomen- ja ruotsinkieliset säädökset ovat ajan tasalle toimitetussa muodossa, jolloin kaikki säädökseen tulleet muutokset on päivitetty mukaan säädöstekstiin. Englanniksi on saatavilla säädöstekstien käännökset.

Suomi.fi:n löydät osoitteesta www.suomi.fi.

Toteutus yhteistyössä

Lakien sisällyttäminen Suomi.fi:hin toteutettiin yhteistyössä oikeusministeriön ja Finlexin järjestelmätoimittajan Edita Prima Oy:n kehitysyksikön ja Edita Publishing Oy:n laki- ja yritystieto -yksikön kanssa. Kansalaisille keskeisten säädösten valikointiin osallistuivat Suomi.fi-toimitus, oikeusministeriö, Eduskunnan kirjasto ja Eläketurvakeskus.

Lisätietoja

Valtiovarainministeriö:
Suomi.fi-toimitus, valtioneuvoston tietohallintoyksikkö
tietoasiantuntija Pirkko Romakkaniemi, puh. (09) 160 33247, etunimi.sukunimi@vm.fi

Oikeusministeriö:
Tietopalvelupäällikkö Aki Hietanen, puh. (09) 160 67894, etunimi.sukunimi@om.fi

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.