Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Oikeusavun ja edunvalvonnan organisaatio uudistui lokakuun alusta

Valtion oikeusaputoimistojen rakenneuudistus tuli voimaan 1. lokakuuta 2016. Uudistuksessa nykyiset kuusi oikeusapupiiriä muodostetaan virastoiksi, joiden hallinto hoidetaan keskitetysti. Jatkossa piirit ovat nimeltään oikeusapu- ja edunvalvontapiirejä. Edunvalvontapalveluja varten perustetaan edunvalvontatoimistoja, oikeusavun asiakkaita palvellaan jatkossakin oikeusaputoimistoissa.

Hankkeessa muodostetaan lisäksi hallinnollisesti Lapin, Rovaniemen ja Kemi-Tornion oikeusaputoimistoista Lapin oikeusaputoimisto ja Lapin edunvalvontatoimisto, Tampereen ja Pirkanmaan oikeusaputoimistoista Pirkanmaan oikeusaputoimisto ja Pirkanmaan edunvalvontatoimisto sekä Keski-Savon ja Etelä-Savon oikeusaputoimistoista Etelä-Savon oikeusaputoimisto ja Etelä-Savon edunvalvontatoimisto. Nykyiset toimipaikat säilyvät. Uudistuksella ei ole vaikutusta toimipaikkojen yhteystietoihin.

Uudistuksen tavoitteena on hallintotehtäviä keskittämällä vapauttaa toimistojen voimavaroja asianajo- ja edunvalvontatyöhön. Samalla oikeusaputoimistojen väliset erot jonotusajoissa tasaantuvat. Myös jääviystarkistusten teko helpottuu, kun asiakkuus oikeusavussa ei enää aiheuta esteellisyyttä edunvalvonnassa ja toisinpäin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.