Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Pysäköintivirhemaksut nousivat viidessä kunnassa toukokuusta alkaen

Sisäministeriö on antanut pysäköintivirhemaksuja koskevan asetuksen. Pysäköintivirhemaksut nousivat viidessä kunnassa 1. toukokuuta 2016. Pysäköintivirhemaksut nousivat kuntien esitysten mukaisesti Kuopiossa, Raumalla, Riihimäellä, Savonlinnassa sekä Vaasassa.

Pysäköintivirhemaksut nousivat 1.5. alkaen seuraavasti:

– Kuopion kaupungissa 50 eurosta 60 euroon keskustan alueella
– Rauman kaupungissa 35 eurosta 50 euroon
– Riihimäen kaupungissa 40 eurosta 50 euroon
– Savonlinnan kaupungissa 40 eurosta 45 euroon
– Vaasan kaupungissa 40 eurosta 50 euroon.

Sisäministeriön asetuksella pysäköintivirhemaksua voidaan korottaa, jos liikennetiheys, paikoitustilojen niukkuus, pysäköintivirheiden määrä, liikenteen sujuvuus tai muut liikenteelliset syyt sitä vaativat.

Pysäköintivirhemaksun korottamista koskevan esityksen tekee yleensä kunta. Myös poliisilaitos voi esittää maksun korottamista. Korotuspäätöksissä on otettu huomioon kuntien esityksissä esille tuodut perusteet ja poliisilaitosten lausunnot.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.