Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Finlex avautuu avoimena datana 10. maaliskuuta

Oikeusministeriön Finlex-tietopankin avoimen datan palvelu avataan 10. maaliskuuta. Aiemmin Finlex on ollut tarjolla vain verkkosivustona. Avoimen datan palvelussa Finlexin keskeiset aineistot ovat koneluettavassa muodossa, jota muut sovellukset ja tietojärjestelmät voivat hyödyntää.

Finlexin laajentaminen avoimen datan palveluksi voi parantaa kansalaisille, hallinnolle ja yrityksille tarjottavia palveluja. Finlexin säädös- ja oikeustapaustietokantoihin sisältyvää tietoa saadaan tarjolle entistä monipuolisemmilla jakelukanavilla, esimerkiksi erilaisiin mobiilipalveluihin, personoituihin tiedonhakupalveluihin ja hakuportaaleihin.

Hanke on toteutettu oikeusministeriön, valtiovarainministeriön, Aalto-yliopiston ja Edita Publishing Oy:n yhteistyönä, osana julkishallinnon tietovarantojen avaamista.

Kehittämishankkeessa on otettu huomioon muun muassa eurooppalaiset ELI- ja ECLI-metatietostandardit.

Finlexin avoimen datan palvelu toimii 10.3. alkaen osoitteessa
http://data.finlex.fi

Lisätietoja:
tietopalvelupäällikkö Aki Hietanen (p. 02951 50510), sähköposti finlex@om.fi

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.