Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikat löytyvät verkkosivuilta vaalit.fi

Tiedot huhtikuussa järjestettävien eduskuntavaalien kaikista ennakkoäänestyspaikoista ovat oikeusministeriön vaalisivuilla www.vaalit.fi. Sivuilta voi tarkistaa kotimaassa ja ulkomailla olevien ennakkoäänestyspaikkojen osoitteet ja aukioloajat.

Eduskuntavaalit toimitetaan 19. huhtikuuta. Ennakkoäänestys on kotimaassa 8. - 14. huhtikuuta ja ulkomailla 8. - 11. huhtikuuta. Osa ennakkoäänestyspaikoista on avoinna vain tiettyinä ennakkoäänestyspäivinä.

Vaaleissa on yhteensä 912 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa kotimaassa. Paikkojen määrä on kasvanut viime eduskuntavaaleista 11:llä. Ennakkoäänestyspaikat ovat pääosin kunnantaloilla, kirjastoissa tai muissa kuntien virastoissa ja laitoksissa.

Ulkomailla ennakkoäänestyspaikkoja on yhteensä 233 edustustossa tai edustuston toimipaikassa 89 eri valtiossa. Joissakin niistä ennakkoäänestys järjestetään kaikkina ennakkoäänestyspäivinä. Useimmissa paikoissa ennakkoäänestys on kuitenkin mahdollista vain lyhyemmän ajan. Edellisissä eduskuntavaaleissa ulkomailla oli 241 ennakkoäänestyspaikkaa.

Vaalipäivän äänestyspaikkoja huhtikuun vaaleissa on 2 142. Vaalipäivän äänestyspaikkojen määrä on vähentynyt edellisistä eduskuntavaaleista 291:llä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.