Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Korkeakouluopiskelijoille 20 opintopisteen vähimmäissuoritusvaatimus lukuvuodessa

Korkeakouluopiskelijan opintojen riittävän edistymisen arvioinnissa otetaan käyttöön lukuvuosittainen vähimmäisopiskelun vaatimus. Opintotukea nostaneelta opiskelijalta edellytetään 1. elokuuta 2014 lukien lukuvuodessa vähintään 20 opintopisteen laajuisten opintojen suorittamista.

Vaatimusta ei kuitenkaan sovelleta opiskelijaan, joka on aloittanut opinnot seurantalukuvuoden kevätlukukaudella alkavassa koulutuksessa. Korkeakouluopiskelijalta edellytetään edelleen myös keskimäärin viiden opintopisteen suorituksia jokaista nostamaansa tukikuukautta kohden.

Vähimmäisopiskelun vaatimuksen tarkoituksena on ohjata opiskelijaa päätoimiseen opiskeluun ja opintotuen suunnitelmalliseen käyttöön, edistää tavoiteajassa valmistumista ja opiskeluaikojen lyhentämisen tavoitetta sekä vähentää opintotuen tehotonta ja epätarkoituksenmukaista käyttöä.

Muut opintotukiasetuksen muutokset koskevat säännöksiä muun kuin julkisen valvonnan alaisen koulutuksen opintotukioikeudesta, uusien korkeakouluopiskelijoiden tutkintokohtaisesta tukiajasta sekä opintolainahyvityksestä.

- Valtioneuvoston asetus opintotukiasetuksen muuttamisesta 360/2014

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.