Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Lainkirjoittajan opas julkaistu Finlexissä

Finlexissä julkaistavien ja päivitettävien säädösvalmistelun verkko-oppaiden sarja on täydentynyt Lainkirjoittajan oppaalla. Aiemmin Finlexissä on julkaistu Lainvalmistelun prosessiopas sekä Lainlaatijan EU-opas.

Lainkirjoittajan opas on tarkoitettu valtioneuvoston lainvalmistelijoiden avuksi laki- ja asetustekstien kirjoittamisessa. Siinä mm. kuvataan perustuslain ja muun yleisen lainsäädännön merkitys laadittavan lainsäädännön kannalta sekä annetaan ohjeet lakiteknisesti selkeiden sääntelyiden kirjoittamiseksi. Opas julkaistiin painettuna versiona sekä oikeusministeriön verkkosivuilla PDF:nä syyskuussa 2013.

Oikeusministeriö ei jatkossa enää julkaise säädösvalmistelun oppaista painettuja versioita, vaan oppaita ylläpidetään ja päivitetään ainoastaan verkossa. Päivitykset näkyvät kunkin verkko-oppaan etusivulla. Oikeusministeriö ottaa mielellään vastaan oppaitaan koskevia ehdotuksia, sähköpostiin parempisaantely(at)om.fi

- lainkirjoittaja.fi
- julkaisut.fi

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.