Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Matkapuhelinliittymien puhelinmarkkinointikielto tuli voimaan

Matkapuhelinliittymiä ei elokuun alun jälkeen saa markkinoida puhelimitse. Kielto on määräaikainen ja kestää kolme vuotta. Kielto koskee liittymien markkinointia uusille asiakkaille.

Kieltoa ei sovelleta puhelinmarkkinointiin operaattorin vanhoille asiakkaille eikä markkinointiin asiakkaan nimenomaisesta pyynnöstä.

Markkinointikieltoa koskevan lain taustalla ovat puhelinmarkkinoinnissa ilmenneet ongelmat.

Muutokset tulivat voimaan 1. elokuuta 2012 ja ovat voimassa 1. heinäkuuta 2015 saakka.

Puhelinlaskun erittelyä koskeva lainmuutos voimaan 1. kesäkuuta 2013

Samassa yhteydessä on tarkennettu puhelinlaskun erittelyä maksullisten lisäpalveluiden osalta. Hyödykkeen tai palvelun maksamisesta tulee laskussa eritellä maksun peruste, määrä, ajankohta ja saaja. Erittely annetaan liittymän tilaajalle ja se on annettava maksutta.

Muutos selkeyttää puhelinlaskua ja edistää matkapuhelimen käyttöä maksuvälineenä.

Puhelinlaskun erittelyä koskeva lainmuutos tulee voimaan vasta 1. kesäkuuta 2013.

Eduskunta edellyttää, että hallitus toimittaa liikenne- ja viestintävaliokunnalle selvityksen kiellon vaikutuksista viimeistään vuoden 2013 loppuun mennessä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.