Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Suomen säädöskokoelman julkaiseminen uudistuu - vihkot katoavat

Uudet lait, asetukset ja muut säädökset sisältävän säädösjulkaisun, Suomen säädöskokoelman julkaiseminen uudistuu. Internetissä julkaistava säädöskokoelman sähköinen versio on nyt ensisijainen julkaisumuoto. Vastedes myös pdf-muotoiset säädökset ja muut asiakirjat julkaistaan verkossa yksittäin eikä enää useasta asiakirjasta koottuina vihkoina.

Uudistus nopeuttaa säädösten julkaisemista ja selkiyttää sähköisten säädösaineistojen käyttöä. Vastaavat muutokset koskevat myös säädöskokoelman erillissarjana julkaistavia valtiosopimuksia. Säädöskokoelman painatuksesta valtion tehtävänä on luovuttu 1. tammikuuta 2011.

Syynä painamisesta luopumiseen on maksullisten tilausten vähäisyys: painetun säädöskokoelman julkaiseminen ja jakelu on ollut tappiollista jo usean vuoden ajan. Painosmäärä on ollut 1 000 kappaleen tienoilla. Valtiolle kertyy uudistuksesta säästöjä vuonna 2011 lähes 200 000 euroa.

Painettua säädöskokoelmaa on vuonna 2011 saatavilla kerran viikossa ilmestyvänä Edita Publishing Oy:n julkaisuna. Myös sidottuja säädöskokoelmavuosikirjoja on mahdollista tilata.

Vastaavanlainen uudistus on toteutettu viime vuosina muun muassa Tanskassa, Virossa, Espanjassa, Portugalissa, Alankomaissa, Belgiassa, Itävallassa ja Sloveniassa.

- Laki Suomen säädöskokoelmasta annetun lain muuttamisesta 1197/2010
- HE 219/2010.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.