Säädösmuutosten hakemisto uudistunut FINLEXissä

FINLEXissä ovat säädösten hakemistotiedot uudistuneet. FINLEXin Lainsäädäntö-kokonaisuuteen sisältyvässä säädösmuutosten hakemistossa on säädösten muutostietoja täydennetty nojalla annettuja säädöksiä koskevilla tiedoilla. Lisäksi säädösmuutosten hakemiston hakutoiminnot ovat uudistuneet.

FINLEXissä jokaisen yksittäisen lain tai asetuksen viitekortista on saatavissa luettelo kaikista niistä säädöksistä, jotka on annettu kyseisen säädöksen nojalla. Samoin on saatavissa tieto siitä, minkä säädöksen nojalla kyseinen säädös on annettu.


Esimerkiksi meripelastuslain (1145/2001) muutoskortissa ovat seuraavat tiedot:


1145 / 2001

MeripelastuslakiHallinnonala: SisäasiainministeriöVoimaantulo: 01.02.2002Kumonnut säädökset:

628/1982Muutokset:

Numero Voimaantulo Huomautus

402/2003 25.07.2003 muutt. 16 §Tämän säädöksen nojalla annettuja säädöksiä:

37/2002
Säädösten viitekorteissa on nyt linkki sekä alkuperäiseen säädökseen että ajan tasalle
toimitettuun säädöstekstiin.

Säädösmuutosten hakemistossa myös hakutoiminnot ovat uudistuneet. Haku voidaan kohdistaa joko pelkästään alkuperäissäädöksiin (emosäädöksiin) tai sekä alkuperäis- että muutossäädösten viitetietoihin.


Säädöskortteihin pääsee joko Säädösmuutosten hakemisto -valinnalla, Ajantasainen lainsäädäntö- tai Säädökset alkuperäisinä -tietokantojen kautta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.