Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Yritys- ja pääomaverouudistus

Yritys- ja pääomaverouudistusta koskeva lakipaketti (HE 92/2004, säädökset 716-726/2004) on julkaistu. Lait tulivat voimaan 15.8.2004 lukuun ottamatta lakia yhtiöveron hyvityksestä annetun lain kumoamisesta, joka tulee voimaan 1.1.2005. Alennettuja verokantoja ja osinkoverotusta koskevia muutoksia sovelletaan ensimmäisen kerran vuodelta 2005 toimitettavassa verotuksessa.

Siirtymävaiheessa vuodelta 2005 toimitettavassa verotuksessa luonnollisten henkilöiden osinkotulojen veronalainen osuus on 70 prosentin sijasta 57 prosenttia ja yhteisöjen saamien osinkojen veronalainen osuus 75 prosentin sijasta 60 prosenttia.

Muun muassa osakaslainan takaisinmaksuun säädettiin 5 vuoden siirtymäaika.

Yhteisön saamien luovutusvoittojen verovapautta sekä luovutustappioiden ja vastaavien erien vähennyskelvottomuutta koskevia säännöksiä sovelletaan ensimmäisen kerran jo vuodelta 2004 toimitettavassa verotuksessa. Säännöksiä sovelletaan 19.5.2004 ja sen jälkeen tapahtuneisiin osakkeiden luovutuksiin ja yhtiön purkautumisiin, sekä tuona päivänä tai sen jälkeen päättyneenä verovuonna vähennettyihin arvonalentumispoistoihin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.