EU:n ulkopuolelta tuotavien tuliaisten verottomuuden yläraja nousi

EU:n ulkopuolelta Suomeen tulevat matkustajat jaetaan vastedes tuliaisten verottomuusasioissa kahteen luokkaan. Lento- ja meriliikenteen matkustajia kohdellaan verotuksessa eri lailla kuin muun liikenteen matkustajia.

EU:n ulkopuolelta tuotavien tavaroiden arvonlisäverottomuus nousi 175 eurosta 300 euroon. Ilma- ja merimatkustajien tuonneilla on korkeampi 430 euron enimmäisraja.

Viiniä voi tuoda EU:n ulkopuolelta neljä litraa, kun aiemmin enimmäismäärä oli kaksi litraa. Muutoin alkoholijuomien ja tupakkatuotteiden määrälliset rajoitukset säilyivät ennallaan. Hajuvesien, kahvin ja teen määrälliset rajoitukset poistettiin. Nämä tuotteet kuuluvat vastedes yleisen arvorajan piiriin.

Muutoksilla pantiin täytäntöön kolmansista maista tulevien matkustajien tuomien tavaroiden vapauttamisesta arvonlisä- ja valmisteverosta annettu neuvoston direktiivi (2007/74/EY). Lait tulivat voimaan 1.12.2008.

Asiaan liittyvät virallisasiakirjat eduskunnan sivulla http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/vex3000.sh?TUNNISTE=HE+145/2008

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.