Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Valtioneuvosto päätti eräiden käräjäoikeuksien yhdistämisistä

Valtioneuvosto päätti, että Imatran, Loviisan ja Heinolan käräjäoikeudet liitetään 1.10.2008 lukien suurempiin käräjäoikeuksiin.

Imatran käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluvat kunnat Imatra, Parikkala, Rautjärvi ja Ruokolahti liitetään Lappeenrannan käräjäoikeuden tuomiopiiriin. Koska Lappeenrannan käräjäoikeuden toimitilat peruskorjataan lähiaikoina, Imatralla säilytetään toistaiseksi käräjäoikeuden sivukanslia ja istuntopaikka. Parikkalan istuntopaikka lakkautetaan.

Loviisan käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluvat Lapinjärvi, Liljendahl, Loviisa, Pernaja, Pyhtää ja Ruotsinpyhtää liitetään Porvoon käräjäoikeuden tuomiopiiriin. Loviisassa säilytetään käräjäoikeuden sivukanslia ja istuntopaikka kunnes tilakysymykset on ratkaistu.

Heinolan käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluvista kunnista Mäntyharju ja Pertunmaa liitetään Mikkelin käräjäoikeuden tuomiopiiriin. Hartola, Heinola ja Sysmä liitetään Lahden käräjäoikeuden tuomiopiiriin. Heinolassa säilyy käräjäoikeuden sivukanslia ja istuntopaikka toistaiseksi. Mäntyharjun istuntopaikka lakkautetaan.

Vuonna 1993 toteutetun käräjäoikeusuudistuksen yhteydessä tavoitteeksi asetettiin riittävän suuret ja toimintakykyiset yksiköt, joissa olisi riittävästi tuomareita ja muuta henkilöstöä. Muutosten jälkeen käräjäoikeuksia on 51.

Oikeusministeriön työryhmä ehdotti äskettäin mietinnössään (OM 2007:12) laajaa käräjäoikeusverkoston uudistamista niin, että käräjäoikeuksia olisi tulevaisuudessa 25. Mietintö on parhaillaan lausuntokierroksella.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.