Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Eurooppalainen sairaanhoitokortti käyttöön

Uusi eurooppalainen sairaanhoitokortti otetaan käyttöön kesäkuun alussa. Korttia on voinut hakea 17.5. alkaen Kelan toimistoista. Kortilla saa sairaanhoitoa oleskeltaessa tilapäisesti toisessa EU- tai ETA-maassa tai Sveitsissä.

Eurooppalaista sairaanhoitokorttia voivat hakea kaikki Suomen sosiaaliturvaan kuuluvat henkilöt, jotka suunnittelevat lomamatkaa, opiskelua, työkomennusta tai työnhakua EU- tai ETA-maassa tai Sveitsissä.

Eurooppalaista sairaanhoitokorttia voi hakea Kelan toimistoista 17.5. alkaen. Hakemuslomake on saatavissa myös Kelan Internet-sivuilta www.kela.fi. Korttihakemuksen voi jättää mihin tahansa Kelan toimistoon. Toukokuussa hakemuksen jättäneet saavat kortin postitse kotiin kesäkuun ensimmäisillä viikoilla. Jatkossa kortti toimitetaan hakijalle noin viikon kuluessa tilauksesta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.