29/2021

Annettu: Helsingissä 15 päivänä huhtikuuta 2021

Valtioneuvoston asetus sijoitusten suojelusta Suomen ja Unkarin välillä tehdyn sopimuksen irtisanomisesta tehdystä sopimuksesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Sijoitusten suojelusta Suomen tasavallan hallituksen ja Unkarin kansantasavallan hallituksen välillä Budapestissa 6 päivänä kesäkuuta 1988 tehdyn sopimuksen (SopS 19 ja 20/1989) irtisanomisesta Suomen tasavallan hallituksen ja Unkarin hallituksen välillä noottienvaihdolla 23 päivänä maaliskuuta 2021 tehty sopimus tulee voimaan 22 päivänä huhtikuuta 2021 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Sopimuksen määräykset ovat asetuksena voimassa.

3 §

Tämä asetus tulee voimaan 22 päivänä huhtikuuta 2021.

Tällä asetuksella kumotaan asetus Unkarin kanssa tehdyn sijoitusten suojelua koskevan sopimuksen voimaansaattamisesta ja sen eräiden määräysten hyväksymisestä annetun lain voimaantulosta (393/1989).

Helsingissä 15 päivänä huhtikuuta 2021

NOOTTIENVAIHTO

Suomen ulkoministeriö esittää tervehdyksensä Unkarin ulko- ja ulkomaankauppaministeriölle. Ulkoministeriöllä on kunnia ehdottaa seuraavan sopimuksen tekemistä.

Sopimus Suomen tasavallan hallituksen ja Unkarin hallituksen välillä sijoitusten suojelusta Suomen tasavallan hallituksen ja Unkarin kansantasavallan hallituksen välillä tehdyn sopimuksen irtisanomisesta (irtisanomissopimus)

Sijoitusten suojelusta Suomen tasavallan hallituksen ja Unkarin kansantasavallan hallituksen välillä Budapestissa 6 päivänä kesäkuuta 1988 tehty sopimus irtisanotaan.

Selvyyden vuoksi irtisanomissopimuksenosapuolet sopivat, että myös 1 kohdassa mainitun sopimuksen 13 artiklan 3 kappale, jonka mukaan ennen irtisanomisen ajankohtaa tehtyjen sijoitusten suojelua jatketaan, irtisanotaan eikä se siten tuota oikeusvaikutuksia irtisanomissopimuksenvoimaantulon jälkeen.

Suomen ulkoministeriö ehdottaa, että jos Unkarin hallitus hyväksyy edellä mainitun ehdotuksen, tämä verbaalinootti ja Unkarin hallituksen vastaukseksi antama verbaalinootti muodostavat yhdessä irtisanomissopimuksen.

Irtisanomissopimus tulee voimaan kolmantenakymmenentenä (30.) päivänä sen jälkeen, kun vastaukseksi annettu verbaalinootti on vastaanotettu.

Suomen ulkoministeriö käyttää tilaisuutta hyväkseen esittääkseen uudelleen Unkarin ulko- ja ulkomaankauppaministeriölle korkeimman kunnioituksensa vakuutuksen.

Helsingissä 25 päivänä elokuuta 2020

- - -

Unkarin ulko- ja ulkomaankauppaministeriö esittää tervehdyksensä Suomen Budapestin-suurlähetystölle. Viitaten Suomen ulkoministeriön 25 päivänä elokuuta 2020 päivättyyn verbaalinoottiin, joka koskee sijoitusten suojelusta Unkarin kansantasavallan hallituksen ja Suomen tasavallan hallituksen välillä tehdyn sopimuksen irtisanomista, ulko- ja ulkomaankauppaministeriöllä on kunnia ilmoittaa, että Unkarin hallitus hyväksyy seuraavan sopimuksen tekemisen.

Sopimus Unkarin hallituksen ja Suomen tasavallan hallituksen välillä sijoitusten suojelusta Unkarin kansantasavallan hallituksen ja Suomen tasavallan hallituksen välillä tehdyn sopimuksen irtisanomisesta (irtisanomissopimus).

1. Sijoitusten suojelusta Unkarin kansantasavallan hallituksen ja Suomen tasavallan hallituksen välillä Budapestissa 6 päivänä kesäkuuta 1988 tehty sopimus irtisanotaan.

2. Selvyyden vuoksi irtisanomissopimuksenosapuolet sopivat, että myös 1 kohdassa mainitun sopimuksen 13 artiklan 3 kappale, jonka mukaan ennen irtisanomisen ajankohtaa tehtyjen sijoitusten suojelua jatketaan, irtisanotaan eikä se siten tuota oikeusvaikutuksia irtisanomissopimuksenvoimaantulon jälkeen.

3. Suomen ulkoministeriön 25 päivänä elokuuta 2020 päivätty verbaalinootti, joka koskee sijoitusten suojelusta Unkarin kansantasavallan hallituksen ja Suomen tasavallan hallituksen välillä tehdyn sopimuksen irtisanomista, ja tämä verbaalinootti muodostavat yhdessä irtisanomissopimuksen.

4. Irtisanomissopimus tulee voimaan kolmantenakymmenentenä (30.) päivänä sen jälkeen, kun vastaukseksi annettu nootti on vastaanotettu.

Unkarin ulko- ja ulkomaankauppaministeriö käyttää tilaisuutta hyväkseen esittääkseen uudelleen Suomen Budapestin-suurlähetystölle korkeimman kunnioituksensa vakuutuksen.

Budapestissa 22 päivänä maaliskuuta 2021

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.