74/2009

Annettu: 04.12.2009

Tasavallan presidentin asetus Ariane-, Vega- ja Sojuz-kantorakettien käyttövaihetta Guyanan avaruuskeskuksessa koskevan julistuksen voimaansaattamisesta

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti, joka on tehty elinkeinoministerin esittelystä, säädetään:

1 §

Ariane-, Vega- ja Sojuz-kantorakettien käyttövaiheesta Guyanan avaruuskeskuksessa Pariisissa 30 päivänä maaliskuuta 2007 tehty julistus on voimassa 26 päivästä marraskuuta 2009 niin kuin siitä on sovittu.

Tasavallan presidentti on hyväksynyt julistuksen 20 päivänä marraskuuta 2009 ja sitä koskeva hyväksymiskirja on talletettu Euroopan avaruusjärjestön (ESA) pääjohtajan huostaan 26 päivänä marraskuuta 2009.

2 §

Hyväksymisilmoituksen tallettamisen yhteydessä Suomi on tehnyt seuraavan varauman: "Ariane-, Vega- tai Sojuz-kantoraketin käyttämisen jonkun muun ESA:n jäsenmaan tai jonkun kolmannen osapuolen toimesta ei voida tulkita sisältävän Suomen valtion vastuuta".

3 §

Julistuksen määräykset ovat asetuksena voimassa.

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 9 päivänä joulukuuta 2009.

Helsingissä 4 päivänä joulukuuta 2009

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.