34/1986

Alkuperäinen sopimus: 33/1986

Annettu: 01.04.1986

Asetus liikennemerkkejä ja -opasteita koskevaa yleissopimusta täydentävään eurooppalaiseen sopimukseen liitettävän tiemerkintöjä käsittelevän pöytäkirjan voimaansaattamisesta

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §

Genevessä 1 päivänä maaliskuuta 1973 tehty, Wienissä 8 päivänä marraskuuta 1968 allekirjoitettavaksi avattua liikennemerkkejä ja -opasteita koskevaa yleissopimusta täydentävään eurooppalaiseen sopimukseen liitettävä tiemerkintöjä käsittelevä pöytäkirja, johon liittymisestä tasavallan presidentti on päättänyt 15 päivänä helmikuuta 1985 ja jota koskeva liittymiskirja on talletettu Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerin huostaan 1 päivänä huhtikuuta 1985, tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 1986 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Pöytäkirjaan liittymisen yhteydessä Suomi on tehnyt seuraavan varauman:

Varauma pöytäkirjan liitteen 6 kohtaan (muutos yleissopimuksen 29 artiklan 2 kohtaan: tiemerkintöjen väri). Suomi varaa oikeuden käyttää keltaista väriä vastakkaisten liikennesuuntien välisessä yhtenäisessä viivassa.

3 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 1986.

(Pöytäkirja on nähtävänä ja saatavissa liikenneministeriössä, joka myös antaa pöytäkirjasta tietoja suomeksi ja ruotsiksi.)

Helsingissä 21 päivänä maaliskuuta 1986

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.