73/1973

Alkuperäinen sopimus: 1/1956

Yhdistyneiden Kansakuntien PERUSKIRJA

X Luku

Talous- ja sosiaalineuvosto Kokoonpano

61 artikla

1. Talous- ja sosiaalineuvoston muodostaa viisikymmentäneljä yleiskokouksen valitsemaa Yhdistyneiden Kansakuntien jäsentä.

2. Ottaen huomioon 3 kohdan määräykset talous- ja sosiaalineuvostoon valitaan joka vuosi kahdeksantoista jäsentä kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Erovuoroinen jäsen voidaan heti valita uudelleen.

3. Ensimmäisessä talous- ja sosiaalineuvoston jäsenmäärän nostamista kahdestakymmenestäseitsemästä viiteenkymmeneenneljään seuraavassa vaalissa valitaan sen vuoden erovuorossa olevien yhdeksän jäsenen sijaan valittujen jäsenten lisäksi kaksikymmentäseitsemän jäsentä. Näistä kahdestakymmenestäseitsemästä täten valitusta jäsenestä yhdeksän toimiaika päättyy vuoden kuluttua ja yhdeksän muun kahden vuoden kuluttua siinä järjestyksessä kuin yleiskokous päättää.

4. Jokaisella talous- ja sosiaalineuvoston jäsenellä on neuvostossa yksi edustaja.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.