52/1967

Alkuperäinen sopimus: 30/1956

Yhdistyneiden Kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön perussääntö

4 artikla
Yleiskokous

C. Äänestys

8. a) Kullakin jäsenvaltiolla on yksi ääni yleiskokouksessa. Päätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä paitsi tapauksissa, joissa tämän perussäännön määräykset tai yleiskokouksen menettelytapasäännöt vaativat kahden kolmanneksen enemmistön. Enemmistöllä tarkoitetaan läsnäolevien ja äänestävien jäsenten enemmistöä.

5 artikla
Toimeenpaneva neuvosto

A. Kokoonpano

1. Toimeenpanevaan neuvostoon kuuluu kolmekymmentä yleiskokouksen jäsenvaltioiden valtuutettujen piiristä valitsemaa jäsentä; kukin heistä edustaa sen valtion hallitusta, jonka kansalainen hän on. Yleiskokouksen puheenjohtajalla on toimensa perusteella neuvottelevan jäsenen paikka neuvostossa.

C. Väliaikaiset määräykset

13. Yleiskokouksen kahdennessatoista istunnossa valitaan tämän artiklan määräysten mukaisesti toimeenpanevaan neuvostoon kahdeksantoista jäsentä. Näistä kolmen arvalla määrätyn jäsenen toimiaika päättyy kolmannentoista yleiskokouksen istuntokauden lopussa. Tämän jälkeen valitaan kussakin yleiskokouksen varsinaisessa istunnossa viisitoista jäsentä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.