10/1937

Rautatieliikenteen kansainvälistä järjestelyä koskevan sopimuksen allekirjoituspöytäkirja.

Ryhtyessään allekirjoittamaan rautateiden kansainvälistä järjestelyä koskevaa, tänään tehtyä sopimusta, allekirjoittaneet, asianmukaisesti valtuutettuina, ovat sopineet seuraavasta:

1. Eri lippujen osalle tulevan kohtelun kaikki eroavaisuudet, jotka perustuvat yksinomaan lippuun, on pidettävä luonteeltaan epäystävällisenä syrjimisenä rautateiden kansainvälistä järjestelyä koskevien sääntöjen 4 ja 20 artiklojen tarkoittamassa merkityksessä.

2. Siinä tapauksessa, että jollain valtiolla tai alueella, jolla tätä sopimusta ei sovelleta, olisi sama lippu tai sama kansallisuus kuin jollain sopimusvaltiolla, ei tämä valtio tai alue voi vaatia lipulleen eikä kansalaisilleen mitään oikeutta, jonka tämä sopimus takaa sopimusvaltioille.

Tällä pöytäkirjalla on sama voima, arvo ja voimassaoloaika kuin tänään tehdyillä säännöillä, joiden oleellisena osana sitä on pidettävä.

Tehty Genèvessä joulukuun yhdeksäntenä päivänä tuhatyhdeksänsataakaksikymmentäkolme.

(Allekirjoitukset)

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.