VL:2022-77

Oikeudenkäyntimenettely - Todistelu - Asianomistajan kuuleminen - Erityisen suojelun tarve

Käräjäoikeuden pääkäsittelyssä oli esitetty todisteena videotallenne alle 15-vuotiaan asianomistajan kuulemisesta esitutkinnassa asiassa, joka koski muun muassa lähisuhteessa tapahtuneeksi väitettyjä pahoinpitelyitä. Asiaa hovioikeudessa käsiteltäessä asianomistaja oli täyttänyt 15 vuotta ja vastaaja vaati, että asianomistajaa kuullaan todistelutarkoituksessa pääkäsittelyssä. Asianomistaja vastusti kuulemista.

Kysymys siitä, oliko hovioikeuden tullut asianomistajan kuulemisesta päättäessään arvioida, oliko asianomistaja oikeudenkäymiskaaren 17 luvun 24 §:n 3 momentin 2 kohdassa tarkoitetulla tavalla erityisen suojelun tarpeessa.

Valituslupakortti sisältää kuvauksen siitä kysymyksestä, johon liittyen asiassa on myönnetty valituslupa. Sen sisältö ei sido korkeinta oikeutta eikä rajoita asian käsittelyä siltä osin kuin valituslupa on myönnetty.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.