VL:2021-72

Työrikos - – Työturvallisuusrikos
Oikeushenkilön rangaistusvastuu - Yhteisösakko

B Oy:llä oli ollut käytössään kuorma-autoon kytketty nosturi. B Oy:n edustaja oli hankkinut nosturitelineen ja antanut A Oy:lle toimeksiannon yhdistää nosturi telineeseen ja kiinnittää nosturiteline kuorma-autoon. Asennustyö ja nosturin myöhempi korjaaminen oli suoritettu A Oy:n tiloissa. Nosturi oli myöhemmin B Oy:n työsuorituksen aikana irronnut telineestään ja kaatunut maahan, jonka seurauksena nosturia käyttänyt B Oy:n palveluksessa ollut henkilö oli loukkaantunut.

Kysymys siitä, oliko A Oy toiminut työturvallisuuslain 58 §:n mukaisena asentajana ja voitiinko A Oy tuomita yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksen johdosta.

Valituslupakortti sisältää kuvauksen siitä kysymyksestä, johon liittyen asiassa on myönnetty valituslupa. Sen sisältö ei sido korkeinta oikeutta eikä rajoita asian käsittelyä siltä osin kuin valituslupa on myönnetty.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.