VL:2021-57

Oikeudenkäyntikulut

Kiinteistön ostajat vaativat kanteessaan, että myyjät velvoitetaan suorittamaan heille kaupan kohteessa olevien laatuvirheiden perusteella ensisijaisesti hinnanalennuksena ja toissijaisesti vahingonkorvauksena 106 593,06 euroa. 

Myyjät olivat esittäneet ostajille ennen asian vireille tuloa käräjäoikeudessa sovintotarjouksen, joka oli määrältään 30 000 euroa. Myyjät esittivät asiaa käräjäoikeudessa käsiteltäessä vielä määrältään 50 000 euron sovintotarjouksen. Ostajat eivät hyväksyneet tarjouksia. 

Käräjäoikeus tuomitsi myyjät suorittamaan ostajille hinnanalennuksena 55 480,93 euroa, minkä määrän hovioikeus alensi myyjien valituksen johdosta 32 000 euroon. Hovioikeus velvoitti ostajat korvaamaan myyjien oikeudenkäyntikulut täysimääräisesti käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa. 

Kysymys oikeudenkäyntikulujen korvausvelvollisuudesta. 

Valituslupakortti sisältää kuvauksen siitä kysymyksestä, johon liittyen asiassa on myönnetty valituslupa. Sen sisältö ei sido korkeinta oikeutta eikä rajoita asian käsittelyä siltä osin kuin valituslupa on myönnetty.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.