VL:2020-116

Vainoaminen

A oli julkaissut Facebookissa ja Twitterissä suuren määrän B:hen liittyviä viestejä, joista osaan oli liitetty B:n Twitter-käyttäjätunnus, sekä lähettänyt B:lle toistuvasti viestejä Facebookissa. A oli lisäksi toimittanut B:lle jäljennöksen eräästä patsaasta. Hovioikeus hylkäsi syytteen vainoamisesta, koska viestit eivät olleet omiaan aiheuttamaan pelkoa ja ahdistusta ja koska oli jäänyt näyttämättä, että A:n olisi tullut ymmärtää menettelynsä olevan oikeudetonta. 

Kysymys siitä, oliko A syyllistynyt vainoamiseen. 

Valituslupakortti sisältää kuvauksen siitä kysymyksestä, johon liittyen asiassa on myönnetty valituslupa. Sen sisältö ei sido korkeinta oikeutta eikä rajoita asian käsittelyä siltä osin kuin valituslupa on myönnetty

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.