VL:2020-103

Ihmiskauppa
Rikosten yhtyminen - Rikoksen yksiköinti
Rangaistuksen määrääminen

A oli toiminut luonnonmarjojen ja -sienten keräystä ja myyntiä harjoittavien yhtiöiden ainoana hallituksen jäsenenä ja yritysten käytännön toiminnasta vastaavana henkilönä. A:n syyksi oli luettu, että hän oli käyttänyt hyväksi 26 asianomistajan riippuvaista asemaa ja turvatonta tilaa sekä erehdyttämällä värvännyt asianomistajat Thaimaasta Suomeen ja kuljettanut, vastaanottanut sekä majoittanut heidät heidän saattamisekseen luonnonmarjojen ja -sienten keräämistä sisältävään pakkotyöhön ja muihin ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin. 

Kysymys siitä, oliko A syyllistynyt menettelyllään yhteen vai 26 ihmiskaupparikokseen. Kysymys myös rangaistuksen määräämisestä. 

Valituslupakortti sisältää kuvauksen siitä kysymyksestä, johon liittyen asiassa on myönnetty valituslupa. Sen sisältö ei sido korkeinta oikeutta eikä rajoita asian käsittelyä siltä osin kuin valituslupa on myönnetty.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.