VL:2020-94

Sopimus - Vahingonkorvaus - Sopimussuhteeseen perustuva vastuu - Korvattava vahinko

Kaupunki oli purkanut aluehallintoviraston kanssa tekemänsä toimeksiantosopimuksen velkaneuvontapalvelujen järjestämisestä. Valtio vaati sopimuksen oikeudettoman purkamisen perusteella kaupungilta vahingonkorvauksena ylimääräisiä kustannuksia, jotka olivat aiheutuneet asian selvittämisestä ja korvaavan sopimuksen tekemisestä.

Kysymys siitä, oliko valtiolle aiheutunut korvattavaa vahinkoa, kun aluehallintoviraston oma henkilökunta oli tehnyt sopimusrikkomuksesta johtuneet lisätyöt.

Valituslupakortti sisältää kuvauksen siitä kysymyksestä, johon liittyen asiassa on myönnetty valituslupa. Sen sisältö ei sido korkeinta oikeutta eikä rajoita asian käsittelyä siltä osin kuin valituslupa on myönnetty.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.