VL:2020-86

Tekijänoikeus
Asiavaltuus
Televisiolähetysten edelleen lähettäminen

Yhtiö A:n verkossa siirrettiin kotimaisten vapaasti vastaanotettavien televisiokanavien lähetyssignaalia kotitalouksiin kaapelitelevisio- ja iptv-tekniikalla. 

Tekijänoikeuslain mukaisia sopimuslisenssejä myöntämään oikeutettu järjestö esitti markkinaoikeudessa yhtiö A:ta vastaan nostamassaan kanteessa, että yhtiön menettely oli tekijänoikeuslain mukaista televisiolähetysten edelleen lähettämistä. Kun yhtiö A ei ollut hankkinut toimintaansa varten järjestöltä sopimuslisenssiä, loukkasi yhtiön menettely kanteen mukaan järjestön edustamien tahojen tekijänoikeuslakiin perustuvia yksinoikeuksia. 

Kysymys sopimuslisenssejä myöntämään hyväksytyn tekijänoikeusjärjestön oikeudesta omissa nimissään ajaa alan tekijöiden tekijänoikeuslain mukaisten televisiolähetysten edelleen lähettämistä koskevien yksinoikeuksien loukkauskannetta. 

Valituslupakortti sisältää kuvauksen siitä kysymyksestä, johon liittyen asiassa on myönnetty valituslupa. Sen sisältö ei sido korkeinta oikeutta eikä rajoita asian käsittelyä siltä osin kuin valituslupa on myönnetty.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.