Vaasan HO 23.11.1992 2221

Vakuutuskorvaus

Asuintalossa sattuneen vesivahingon seurauksena oli talon lattian alapuolisiin rakenteisiin alkanut kasvaa sientä. Vahinko oli sen ilmettyä korjattu vain uusimalla pintamateriaalit, minkä korjauksen kustannukset vakuutusyhtiö oli korvannut.
Puutteellisesta korjaustavasta johtuen sienettyminen talossa oli edennyt ja aiheuttanut uusia vaurioita noin vuotta myöhemmin.

Uudelta vahingolta olisi vältytty, mikäli korjaustyö vahingon alun alkaen ilmettyä olisi tehty riittävän perusteellisesti.
Sen vuoksi ja kun tehty korjaus oli jäänyt kustannuksiltaan tarpeellisen laajuista korjaustyötä pienemmäksi, vakuutusyhtiö velvoitettiin korvaamaan uuden korjaustyön kustannuksista määrä, joka vastasi niitä kuluja, jotka ensimmäisestä korjaustyöstä olisivat aiheutuneet, jos se olisi tehty riittävässä laajuudessa.

III-jaosto

Jäsenet: Lauri Halmelinna, Marcus Lundström, Johan Eklund

Esittelijä: Terhi Toivonen

Lainvoimainen (LVT:1)

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.