Helsingin HO 06.10.1976 336

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Erittäin painava syy irtisanomisperusteena

Yliopiston kanteesta Helsingin AO on tuomiossaan 14.6.1976 lausunut, että yliopisto oli irtisanonut omistamassaan huoneistossa asuneen lehtori A:n vuokrasopimuksen päättymään ilmoittaen irtisanomisen syyksi tarvitsevansa huoneistonvuokra-asuntoon oikeutetun ulkomaalaislehtorin käyttöön asuntona. Kun irtisanominen oli tapahtunut laillisesti ja sen peruste oli näytetty toteen, AO on vahvistanut, että vuokrasopimus oli päättynyt.

A haki muutosta.

HO: Huoneisto tosin olisi yliopistolle tarpeen käytettäväksi irtisanomisilmoituksessa mainittuun tarkoitukseen yliopiston ulkomaalaisen viranhaltijan asuntona, mutta koska A, joka asuu huoneistossa, on myöskin virkasuhteessa yliopistoon eikä irtisanomiselle näin ollen ole näytetty olevan HVL 37 §:n 2 kohdassa tarkoitettua erittäin painavaa syytä, kanne hylättiin.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Lakovaara - Wiias - Pohjola

Eri mieltä oleva jäsen Wiias katsoi, ettei ollut syytä muuttaa AO:n tuomiota.

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.