Helsingin HO 25.08.1976 201

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Erittäin painava syy irtisanomisperusteena

Opiskelija-asunto oli vuokrattu ehdoin, että vuokranantaja voi irtisanoa sopimuksen kun opiskelija oli opiskellut korkeakoulussa 6 vuotta, ellei hänelle ennen kuudennen kirjoissaololukuvuoden päättymistä ollut myönnetty jatkoaikaa. Vuokranantaja oli irtisanonut vuokrasopimuksen ilmoittaen perusteeksi mainitun 6 lukuvuoden opiskeluajan täyttymisen ja tarpeen saada huoneisto vuokrattavaksi edelleen ylioppilaskunnan asettamien ehtojen mukaan asumiseen oikeutetulle opiskelijalle.
Ylioppilaskunnan kanteesta Espoon AO on tuomiossaan 7.4.1976 hyväksynyt irtisanomisen ja velvoittanut opiskelijan muuttamaan.

Opiskelija haki muutosta.

HO: AO:n tuomiossa mainittua irtisanomisperustetta on pidettävä HVL 37 §:n 2 kohdan edellyttämänä erittäin painavana syynä irtisanomiselle, joten ei ole syytä muuttaa AO:n tuomiota.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Multia - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.