Vaasan HO 18.06.1971 156/71

Kiinteistökiinnitys - Kiinnitys vuokraoikeuteen

Velallinen pyysi kiinteistötuomarilta velkakiinnityksen vahvistamista kaupungista vuokraamansa alueen vuokraoikeuteen, sikäli kuin se koski määräalaa eräästä tilasta vastaten muodosteilla olevaa, autojen paikoitusalueeksi tarkoitettua tonttia.
Kiinteistötuomari hylkäsi hakemuksen KiinA 2 §:n nojalla, koska kiinnitystä ei voitu vahvistaa pelkkään vuokraoikeuteen.

Hovioikeus: Koska kyseessä oleva vuokrasopimuksen kohteena oleva vuokra-alue käsitti hakemuksessa tarkoitetun, autojen paikoitusalueeksi muodostettavan tontin ohella myös asuntotontin ja kun vuokrasopimuksen mukaan vuokralaisella ei ollut oikeutta erikseen luovuttaa tontin hallintaoikeutta toiselle, hovioikeus KiinA 2 §:n 3 momentin säännökseen nähden katsoi, ettei ollut syytä muuttaa kiinteistötuomarin päätöksen lopputulosta.

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.