Vaasan HAO 05.06.2014 14/0182/2

Taksilupa - Valitusoikeus - Hakemus - Valituksen tutkiminen

Diaarinumero: 01665/13/7503
Taltionumero: 14/0182/2
Antopäivä: 5.6.2014

Asiassa oli kysymys siitä, voidaanko muutoksenhakijalla katsoa olevan valitusoikeus.

ELY-keskuksen taksilupapäätökseen, vaikka hän ei ollut hakuajan päättymiseen mennessä jättänyt taksilupahakemustaan ELY-keskukselle. Hakuajan päättyessä ei ollut kyseessä olevalle taksiasemapaikalle yhtään hakijaa eikä yhtään vapaana ollutta taksilupaa. Lupa kyseessä olevalle asemapaikalle vapautui hakuajan jälkeen ja myönnettiin ilman ylimääräistä hakuaikaa toista asemapaikkaa hakeneelle.

Hallinto-oikeus katsoi edellä kuvatussa tilanteessa, etenkin huomioiden muutoksenhakijan hakuajassa kyseistä taksiasemapaikkaa kohtaan ELY-keskukselle puhelimitse osoittama kiinnostus, hänen oikeusturvansa sekä sen, ettei ELY-keskuksen päätöksen laillisuutta ollut muun valituksen kautta saatettavissa valitusasteen ratkaistavaksi, että muutoksenhakijalla oli valitusoikeus ELY-keskuksen taksilupapäätökseen. Hallinto-oikeus tutki valituksen, kumosi päätöksen ja palautti asian uuteen käsittelyyn.

Hallintolainkäyttölaki 6 § 1 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.