Turun HAO 02.06.2009 09/0180/1

Kunnallisasia - kunnan nimi - valtuutettujen aloite - päätöksen valituskelpoisuus

Diaarinumero: 00162/09/2299
Taltionumero: 09/0180/1
Antopäivä: 2.6.2009

Kaupunginvaltuustolle oli tehty kaksi valtuustoaloitetta kuntaliitoksessa 1.1.2009 syntyvän uuden kaupungin nimen muuttamiseksi. Kaupunginhallitus on valmistellut nimenmuutosta koskevat valtuutettujen aloitteet. Kaupunginhallituksen päätösehdotus on ollut, että valtuusto päättää todeta, että kaupungin nimi on kirjattu kuntien yhdistymissopimukseen ja että se on siten moraalisesti velvoittava yhdistymissopimuksen kuntajakolain mukaisen voimassaoloajan.

Kaupunginhallitus esitti hallinto-oikeudessa väitteen, että valtuuston vastaus valtuustoaloitteeseen ei sisältänyt valituskelpoista ratkaisua.

Asiaa valtuustossa käsiteltäessä oli tehty kannatetut ehdotukset siitä, että kaupunginvaltuusto päättää muuttaa kaupungin nimen 1.1.2009. Äänestyksessä kaupunginhallituksen ehdotus, että yhdistymissopimukseen kirjattu nimi on moraalisesti sitova, asetettiin vastakkain nimenmuutosehdotuksen kanssa. Valtuusto hyväksyi äänin 28 - 15 kaupunginhallituksen päätösehdotuksen. Valtuusto on siten päättänyt, ettei kaupungin nimeä muuteta yhdistymissopimuksen voimassaoloaikana. Päätös ei tältä osin koskenut vain valmistelua vaan sisälsi valituskelpoisen ratkaisun.

Kuntalaki 5 §
Kuntalaki 90 §
Kuntalaki 91 §

Länsi-Turunmaan kaupunginvaltuuston työjärjestys 6 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.