Helsingin HAO 13.1.2006 06/0062/3

Ulkomaalaisasia, Työvoimatoimiston päätös, Muutoksenhaku, EU-kansalainen

Tsekin, Viron, Latvian, Liettuan, Unkarin, Puolan, Slovenian ja Slovakian kansalaisten ansiotyön edellytyksistä annetun lain mukaan mainittujen maiden kansalaisten ansiotyön edellytyksenä on työvoimatoimiston hyväksyvä päätös. Työvoimatoimisto oli tehnyt kielteisen päätöksen virolaisen työntekijän työnteon hyväksymistä koskevassa asiassa. Valittaja vaati työvoimatoimiston päätöksen kumoamista.

Hallinto-oikeus tutki valituksen ja lausui päätöksensä perusteluissa, että edellä mainitun lain mukaan tehty työvoimatoimiston päätös on sellainen hallintolainkäyttölain 5 §:ssä tarkoitettu lopullinen päätös, jolla asia on ratkaistu.

Laki Tsekin, Viron, Latvian, Liettuan, Unkarin, Puolan, Slovenian ja Slovakian kansalaisten ansiotyön edellytyksistä 1 § ja 3 §
Hallintolainkäyttölaki 5 §

Vrt. muun kuin Euroopan unionin kansalaisen osalta Helsingin hallinto-oikeuden päätös 20.12.2005 taltionumero 05/1653/3

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.