Kuopion HAO 7.11.2003 03/0653/2

Hallintoriita - Rikosvahinko - Valtiokonttori - Kuittausvähennys

A vaati hallinto-oikeudessa, että Valtiokonttorin on suoritettava hänelle rikosvahinkona korvausta kivusta ja särystä 84,09 euroa.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan A ja B olivat keskenään tapelleet syyllistyen kumpikin toisiinsa kohdistuneeseen pahoinpitelyyn. B oli velvoitettu suorittamaan A:lle korvaukseksi kivusta ja särystä 84,09 euroa. A oli puolestaan velvoitettu suorittamaan B:lle korvaukseksi kivusta ja särystä 84,09 euroa. A vaati käräjäoikeuden tuomitsemia korvauksia 84,09 euroa maksettavaksi rikosvahinkolain nojalla. Valtiokonttori suoritti tekemällään päätöksellä kuittausvähennyksen 84,09 euroa, koska A oli samassa oikeudenkäynnissä tuomittu suorittamaan vahingonkorvausta B:lle 84,09 euroa, jolloin A:lla ei ole oikeutta saada korvausta B:lta.

A valitti Valtiokonttorin päätöksestä vakuutusoikeuteen, joka jätti valituksen tutkimatta, koska asiassa oli kysymys Valtiokonttorin myöntämän korvauksen täytäntöönpanosta eli sellaisesta maksutoimenpiteestä, jonka osalta asian käsitteleminen ei kuulu vakuutusoikeudelle.

Hallinto-oikeus käsitteli asian hallintoriita-asiana, kun vakuutusoikeus oli jättänyt A:n valituksen tutkimatta ja kun asiassa oli kysymys julkisoikeudellisesta maksuvelvollisuudesta..

Hallinto-oikeus hylkäsi hakemuksen. Kun A ja B olivat tapelleet keskenään syyllistyen kumpikin toisiinsa kohdistuneeseen pahoinpitelyyn ja kun molemmat oli velvoitettu korvaamaan toisilleen 84,09 euroa kivusta ja särystä, A:lla ja B:llä ei ollut näissä olosuhteissa tosiasiallista saatavaa toisiltaan.

Hallintolainkäyttölaki 69 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.