Keski-Suomen LO 21.12.1995 787

Ennakkoperintä - Työnantajan sosiaaliturvamaksu - Sosiaaliturvamaksun palauttaminen - Maksuunpano takaisin perimiseksi - Veronlisäys

Maksuvelvollinen osakeyhtiö sivuutettiin verotuslain 56 §:n nojalla ja osakeyhtiön tulo verotettiin osakkaan ammattitulona. Lääninoikeus hylkäsi yhtiön valituksen. Lääninverovirasto palautti yhtiön hakemuksesta sosiaaliturvamaksut. Korkein hallinto-oikeus kumosi lääninoikeuden päätöksen ja palautti asian verotoimistolle uudelleen käsiteltäväksi perusteluin, että osakeyhtiön tuloa ei ole luettava yhtiömiehen ammattituloksi. Verotoimisto toimitti verotukset uudelleen. Lääninverovirasto toimitti maksuunpanot sosiaaliturvamaksujen takaisinperimiseksi ja määräsi veronlisäykset.

Lääninoikeus poisti yhtiölle määrätyt veronlisäykset, koska työnantajan sosiaaliturvamaksujen maksuunpano niiden takaisin perimiseksi on johtunut viranomaisten eikä yhtiön menettelystä.

Verovuosi 1991.
Verovuosi 1992.

EnnakkoperintäL 4 §
EnnakkoperintäL 10 §
EnnakkoperintäL 22 §
EnnakkoperintäL 24 §
L työnantajan sosiaaliturvamaksusta 1 §
L työnantajan sosiaaliturvamaksusta 10 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.