Hämeen LO 12.10.1995 968/1

Henkilökohtaisen tulon verotus - Palkka - Tulontasaus - Eroraha

Onko kertakorvauksen saajalla tulontasauksessa oikeus valita jakoperusteeksi se vuosien lukumäärä, joka johtaa hänelle edullisempaan tulokseen silloinkin, kun edellytykset lain sallimaan enimmäisvuosimäärään ovat olemassa.

X oli erottuaan yhtiön palveluksesta lähes kymmenen vuoden palveluksen jälkeen saanut työnantajaltaan kertakorvauksena 178 880 markkaa. Hän vaati tulontasauksen toimitettavaksi kolmelle vuodelle. Verolautakunta toimitti tulontasauksen viidelle vuodelle.

Kertatulo jaetaan tulontasausta varten niiden vuosien lukumäärällä, joilta tulon katsotaan kertyneen, kuitenkin enintään viidellä. Lääninoikeuden enemmistö katsoi kertakorvauksen kertyneen X:n koko palvelusajalta, joten kertatulo on ollut jaettava viidellä.

Eri mieltä ollut jäsen katsoi, että X:llä on oikeus valita hänelle edullisempi vaihtoehto, joten kertatulo on jaettava kolmella.

Verovuosi 1990.

TVL 149 § 2 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.