Keski-Suomen LO 17.12.1992 1303

Toimeentulotuki - Takaisinperintä - Edellytykset

Voitiinko kivusta ja särystä vakuutusyhtiöltä saatua korvausta korvauksen luonteeseen nähden lainkaan käyttää ennakkona annetun toimeentulotuen takaisinperintään. Jos voitiin käyttää, oliko lääninoikeuden vahvistettava se aika, jolta korvaus on katsottava suoritetun. Oliko takaisinperinnän edellytyksenä, että toimeentulotuki oli maksettu vahvistetulta samalta ajalta.

Lääninoikeus katsoi, että vakuutusyhtiöltä saatu korvaus kivusta ja särystä oli sellainen sosiaalihuoltolain 38 §:n tarkoittama korvaus, joka voitiin kokonaisuudessaan käyttää toimeentulotuen korvaamiseen siltä ajalta kuin tukea oli annettu ennakkona. Korvausta ei voitu kohdistaa tiettyyn rajattuun aikajaksoon.

Täysistunto.

SosiaalihuoltoL 38 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.