Keski-Suomen LO 1.11.1985 1364

Hallintoprosessi - Hallintomenettelylaki - Asiavirheen korjaaminen - Reformatius in pejus - Lahjaverotus

K oli vaatinut perintö- ja lahjaverolautakunnalta lahjaverotuksen oikaisemista A:n tilan osalta, koska tila ei vastoin Ä:n verotoimiston lausuntoa ollut rantatontti. K ei kuitenkaan esittänyt markkamääräistä oikaisuvaatimusta. Lautakunta oikaisi verotusta kuulematta ensin K:ta vaatimuksen määrästä. Kun asiavirhettä ei saa korjata asianomaisen suostumuksetta, ei asiaa olisi saanut ratkaista varaamatta K:lle tilaisuutta ilmoittaa suostuiko hän esitettyyn korjaukseen. Päätös oli näin ollen syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

Koska verotusta oli kuitenkin oikaistu K:n eduksi, päätöstä ei voitu hänen valituksestaan tällä perusteella kumota. Valitettaessa asiavirheen korjaamista koskevasta päätöksestä, ei verotuksen perusteen oikeellisuutta voitu tutkia valituksessa vaaditulla tavalla. Lääninoikeus tutki asian erikseen perustevalituksena.

HallintomenettelyL 26 §
HallintomenettelyL 28 § 4 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.