Lisätietoja säädöskokoelmasta

Oikeusministeriö toimii Suomen säädöskokoelmasta annetun lain (188/2000) mukaan säädöskokoelman julkaisijana. Lain mukaan säädöskokoelma ja sopimussarja julkaistaan yleisessä tietoverkossa ja pidetään siellä maksutta yleisön saatavilla. Edita Publishing Oy vastaa säädöskokoelman ylläpidosta oikeusministeriön ja Editan välisen sopimuksen perusteella.

Koska säädöskokoelmassa käytetään poikkeustapauksissa rakenteeltaan erilaista lähdemateriaalia, saattavat jotkut säädökset näytöllä näyttää epäselvemmiltä kuin toiset. Kaikki säädökset tulostuvat kuitenkin yhtä tarkkoina.

Haluttu pdf-tiedosto voidaan tallentaa aktivoimalla tiedosto ja näpäyttämällä hiiren oikeanpuoleista painiketta. Tällöin ilmestyy ruudulle valikko josta valitsemalla Tallenna tiedosto / Save file as -komento, voidaan tallentaa tiedosto haluttuun hakemistoon.

Finlex-säädöstietopankin Säädökset alkuperäisinä -sivuilla säädökset ovat luettavissa myös html-muodossa.

Oikeusministeriö ja Edita eivät vastaa Sähköiseen Suomen säädöskokoelmaan mahdollisesti jääneiden virheiden aiheuttamista vahingoista eikä verkon tai laitteiston aiheuttamista toimintakatkoista.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.