524/2022

Helsingissä 30.6.2022

Valtioneuvoston asetus rautatieliikenteen aikataulukaudesta ja ratakapasiteetin jakamisesta annetun valtioneuvoston asetuksen 2 ja 4 §:n muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti

muutetaan rautatieliikenteen aikataulukaudesta ja ratakapasiteetin jakamisesta annetun valtioneuvoston asetuksen (1308/2018) 2 § ja 4 §:n 1 momentti seuraavasti:

2 §
Rataverkon haltijan velvollisuus tiedottaa ratakapasiteetin hakemista ja jakamista koskevista menettelyistä

Rataverkon haltijan on tiedotettava asiakkaille ja muille asianosaisille raideliikennelain 117 §:ssä säädetyistä ratakapasiteetin hakemiseen ja jakamiseen liittyvistä menettelyistä ja aikatauluista.

4 §
Kiireellisen ratakapasiteetin hakuajat

Rataverkon haltijan on määriteltävä verkkoselostuksessaan raideliikennelain 123 §:ssä tarkoitetun kiireellisen ratakapasiteetin hakemista koskevat menettelytavat ja sen hakemista koskeva aikataulu.Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 2022.

Helsingissä 30.6.2022

Liikenne- ja viestintäministeri
Timo Harakka

Liikenneneuvos
Risto Saari

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.