479/2022

Turussa ja Helsingissä 22.6.2022

Tasavallan presidentin asetus Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiorististä ja ansiomitalista annetun tasavallan presidentin asetuksen muuttamisesta

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti

kumotaan Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiorististä ja ansiomitalista annetun tasavallan presidentin asetuksen (366/2003) 3 ja 8 § sekä

muutetaan 1 §:n 3 momentti sekä 2 ja 7 § seuraavasti:

1 §

Esityksiä ansiomerkin myöntämiseksi voivat tehdä valtakunnalliset, alueelliset ja paikalliset liikuntajärjestöt, kunnat sekä valtion liikuntaneuvosto ja alueelliset liikuntaneuvostot.

2 §

Ansiomerkit myönnetään tunnustukseksi Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tehdystä työstä. Suuren ansioristin antaa tasavallan presidentti. Muut ansiomerkit myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö.

Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuri ansioristi annetaan tunnustukseksi erityisen ansiokkaasta Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tehdystä työstä. Sen voi saada vain Suomen kansalainen ja sellainen voi olla samanaikaisesti enintään 12 elossa olevalla henkilöllä.

Kultainen ansioristi annetaan erityisen suurista ansioista valtakunnallisen liikuntatoiminnan hyväksi tehdyssä työssä. Ansioristi annetaan pitkäaikaisesta erityisen ansiokkaasta toiminnasta Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tai valtioiden välisen liikunta- ja urheiluyhteistyön edistämiseksi valtiollisella tasolla tehdystä työstä.

Ansiomitali kullatuin ristein annetaan huomattavasta aluetasolla liikuntakulttuurin hyväksi tehdystä työstä.

Ansiomitali annetaan ensisijaisesti kunta- ja seuratasolla liikuntakulttuurin hyväksi tehdystä työstä, joka on jatkunut vähintään kymmenen vuotta tai eri maiden urheilujärjestöjen välisen yhteistyön edistämiseksi tehdystä työstä.

7 §

Opetus- ja kulttuuriministeriö pitää luetteloa myönnetyistä ansiomerkeistä.

Ansiomerkistä peritään sen ehdottajalta merkin hankkimisesta aiheutuneet kulut.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 2022.

Turussa ja Helsingissä 22.6.2022

Tasavallan Presidentti
Sauli Niinistö

Tiede- ja kulttuuriministeri
Petri Honkonen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.