128/2022

Helsingissä 17.2.2022

Maa- ja metsätalousministeriön asetus siemenseoksista annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen 2 §:n muuttamisesta

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan siemenseoksista annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (644/2020) 2 § seuraavasti:

2 §
Siemenseosten muodostaminen

Siemenseoksen osien on täytettävä ennen sekoitusta lajeittain maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa nurmi- ja rehukasvien siemenkaupasta (395/2020), maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa viljakasvien siemenkaupasta (391/2020), maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa öljy- ja kuitukasvien siemenkaupasta (390/2020) sekä maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa alkuperäislajikkeiden sekä erityisiin kasvuolosuhteisiin kehitettyjen vihanneslajikkeiden hyväksymisestä ja siemenkaupasta (25/10) kyseisen lajin siemenelle säädetyt vaatimukset.

Muodostettavat siemenseokset on tarkoitettu muuhun kuin siementuotantoon.

Seokset voidaan muodostaa pakkaamossa, jolla on voimassa oleva siemenlain 13 §:ssä tarkoitettu pakkaamon hyväksyntä.

Mikäli seos on pakattu ja hyväksytty toisessa EU:n jäsenvaltiossa, se voidaan markkinoida alkuperäisessä pakkauksessa eikä sille tarvitse painaa suomenkielistä vakuustodistusta.

Siemenerän enimmäispaino määräytyy siemenseoksen päälajin mukaan. Enimmäispainoon luetaan mukaan erän kemialliset käsittelyaineet. Enimmäispaino saa ylittyä enintään viisi prosenttia.


Tämä asetus tulee voimaan 23 päivänä helmikuuta 2022.

Helsingissä 17.2.2022

Maa- ja metsätalousministeri
Jari Leppä

Erityisasiantuntija
Kati Lassi

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.