106/2021

Helsingissä 22.1.2021

Maa- ja metsätalousministeriön asetus varotoimenpiteistä lintuinfluenssan leviämisen ehkäisemiseksi luonnonvaraisten ja kotieläiminä pidettävien lintujen välillä annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen 6 §:n muuttamisesta

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan varotoimenpiteistä lintuinfluenssan leviämisen ehkäisemiseksi luonnonvaraisten ja kotieläiminä pidettävien lintujen välillä annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (814/2017) 6 § seuraavasti:

6 §
Siipikarjan ja muiden vankeudessa pidettävien lintujen ulkonapitokielto

Siipikarjan ja muiden vankeudessa pidettävien lintujen pitäminen ulkona on kielletty vuosittain helmikuun 8 päivän ja toukokuun 31 päivän välisenä aikana. Kielto koskee myös luonnonmukaista tuotantoa harjoittavia pitopaikkoja.

Edellä 1 momentissa tarkoitettu kielto ei kuitenkaan koske:

1) pysyviä laitoksia, joissa pidetään pääasiassa luonnonvaraisiin eläinlajeihin kuuluvia eläimiä näytteillä yleisölle (eläintarhat);

2) kyyhkyslakoista tapahtuvia vapaalentoja;

3) tarhattuja sileälastaisia lintuja; eikä

4) sellaisia pitopaikkoja, joissa ulkotarhat on kauttaaltaan aidattu ja katettu riittävän tiheällä verkolla tai muulla vastaavalla tavalla siten, että luonnonvaraiset vesi- ja petolinnut eivät pääse kosketuksiin siipikarjan tai muiden vankeudessa pidettävien lintujen kanssa.


Tämä asetus tulee voimaan 28 päivänä tammikuuta 2021.

Helsingissä 22.1.2021

Maa- ja metsätalousministeri
Jari Leppä

Neuvotteleva virkamies
Katri Levonen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.