105/2021

Helsingissä 21.1.2021

Valtiovarainministeriön asetus veronkannosta annetun valtiovarainministeriön asetuksen muuttamisesta

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti

lisätään veronkannosta annettuun valtiovarainministeriön asetukseen (1010/2019) uusi 6 a ja 6 b § seuraavasti:

6 a §
Autoveron ja laiminlyöntimaksun eräpäivä Verohallinnon toimittamassa autoverotuksessa

Jos autoveropäätös koskee ajoneuvoa, vero on suoritettava viimeistään seuraavana kalenterikuukauden 24 päivänä sen jälkeen, kun veron määräämisestä on kulunut kaksi viikkoa.

Jos autoverotuspäätös koskee autoverojaksoa, vero on suoritettava viimeistään jakson päättymistä seuraavan kalenterikuukauden 24 päivänä. Jos autoverojaksoa koskeva autoveropäätös on tehty jakson eräpäivää edeltävän seitsemän päivän kuluessa, vero on kuitenkin suoritettava viimeistään jakson päättymistä seuraavan toisen kalenterikuukauden 24 päivänä.

Autoverolain (777/2020) 95 §:ssä tarkoitettu laiminlyöntimaksu on suoritettava viimeistään seuraavana kalenterikuukauden 24 päivänä sen jälkeen, kun sen määräämisestä on kulunut kolme viikkoa.

6 b §
Autoveron ja laiminlyöntimaksun eräpäivä Liikenne- ja viestintäviraston toimittamassa autoverotuksessa

Jos Liikenne- ja viestintävirasto määrää autoverolain 44 §:n 3 momentissa tarkoitetussa tilanteessa autoveroa tai autoverolain 95 §:ssä tarkoitettua laiminlyöntimaksua, eräpäivä on 30 päivän kuluttua päätöksen päivämäärästä.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä helmikuuta 2021.

Helsingissä 21.1.2021

Valtiovarainministeri
Matti Vanhanen

Erityisasiantuntija
Pertti Nieminen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.